Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Σημαντικό κεφάλαιο για την εταιρία Παπουτσάνης αποτελεί η έμπρακτη συμβολή της στην κοινωνία μέσα από ένα στοχευμένο πλάνο δράσης και προσφοράς. Η εταιρία έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει, σειρά οργανώσεων που πραγματοποιούν σημαντικό έργο για τα παιδιά και τους νέους της Ελλάδας. Ανάμεσα τους το φιλανθρωπικό σωματείο, Οι Φίλοι του Παιδιού που φροντίζει παιδιά άπορων οικογενειών με κοινωνικοοικονομικά ή ενδοοικογενειακά προβλήματα, το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, ο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο-ΕΛΠΙΔΑ και το Χαμόγελο του Παιδιού.

H εταιρία Παπουτσάνης προσφέρει στήριξη από το 2017 στα Παιδικά Χωριά SOS, καλύπτοντας πλήρως τις ετήσιες ανάγκες τους, καθώς και τις ανάγκες των Στεγών Νέων και του Ξενώνα Βρεφών SOS σε είδη προσωπικής υγιεινής με τα προϊόντα της. Στην Ελλάδα λειτουργούν σήμερα 4 Παιδικά Χωριά SOS και 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, τα οποία βοηθούν οικογένειες να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές προκλήσεις και να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. Παράλληλα, λειτουργούν δύο Στέγες Νέων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και ο Ξενώνας Βρεφών SOS στην Αθήνα. Εκτός από τη δωρεά προϊόντων για την κάλυψη των πάγιων αναγκών, η εταιρία υποστηρίζει επιμέρους δράσεις του Σωματείου, όπως η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προσωπική υγιεινή σε μαθητές γυμνασίου, που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Καλαμάτα τον Ιούνιο του 2018. 

Επιπλέον, η εταιρία Παπουτσάνης συνεργάζεται με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία (Δ.Ο.Α.), παρέχοντας προϊόντα Olivia. Το δέντρο της ελιάς -πηγή έμπνευσης για τη σειρά Olivia αλλά και σύμβολο ειρήνης, ευγενούς άμιλλας και Ολυμπιακού Πνεύματος -αποτελεί το συνδετικό κρίκο με τη Δ.Ο.Α., το μορφωτικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που έχει ως στόχο τη μελέτη, την εμβάθυνση και την προβολή του Oλυμπισμού. Το δέντρο της ελιάς, το σήμα της Olivia αντικατοπτρίζει σε απόλυτο συνδυασμό με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, το κύρος του κλασικού με τη γοητεία του καινούργιου.

Μέρος του πλάνου δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι και η επαφή των νέων με την εταιρία Παπουτσάνης για εκπαιδευτικούς σκοπούς, μέσα από επισκέψεις σχολείων και πανεπιστημίων στις εγκαταστάσεις της που εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους αλλά και η δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους, συμβάλλοντας έτσι στον δείκτη απασχολησιμότητας της χώρας.

Ένας άλλος άξονας δράσης προσανατολίζεται προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία Παπουτσάνης προσφέρει δωρεάν προϊόντα ή συμμετέχει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις με στόχο την οικονομική στήριξή τους.

Πέρα από την φροντίδα που δείχνει προς την κοινωνία, η εταιρία Παπουτσάνης εστιάζει και στη φροντίδα του ανθρώπινου δυναμικού της. Επενδύει συστηματικά στην εκπαίδευση των εργαζομένων της, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά και ασφάλειάς τους, με επιπλέον ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ειδικές παροχές που εξασφαλίζουν αμοιβαία εμπιστοσύνη και υποστήριξη.

Η εταιρία Παπουτσάνης κατέχει πιστοποίηση SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit). Η μεθοδολογία SMETA περιλαμβάνει τέσσερις κλάδους ελέγχου: την ασφάλεια και υγεία στο χώρο εργασίας, τα εργασιακά πρότυπα, τον περιβαλλοντικό κώδικα και τον κώδικα δεοντολογίας.