Το case study της Παπουτσάνης στο διεθνή διαγωνισμό «CFA Institute Research Challenge 2021-2022»
24-11-2021

Το case study της Παπουτσάνης στο διεθνή διαγωνισμό «CFA Institute Research Challenge 2021-2022»

Η Παπουτσάνης, είναι η εταιρεία της οποίας το επιχειρηματικό και επενδυτικό μοντέλο θα βρεθεί στο επίκεντρο στο πλαίσιο του διεθνούς φοιτητικού διαγωνισμού «CFA Institute Research Challenge».

Το CFA Institute Research Challenge αποτελεί έναν καινοτόμο διαγωνισμό με στόχο την ανάλυση και παρουσίαση της επενδυτικής πρότασης μίας επιλεγμένης εταιρίας από φοιτητές οικονομικών σχολών. Φέτος, διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά από την Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA (CFA Society Greece) σε συνεργασία με το CFA Institute και θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 10 ομάδων από 9 Πανεπιστήμια της χώρας:

• ALBA Graduate Business School

• Deree – The American College of Greece

• International Hellenic University

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

• Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2 ομάδες)

• Πανεπιστήμιο Αιγαίου

• Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

• Πανεπιστήμιο Πειραιώς

• Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 

Η επιλογή της Παπουτσάνης στο πλαίσιο του CFA Institute Research Challenge επιβεβαιώνει το υγιές και σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο, την ελκυστική επενδυτική πρόταση και την ισχυρή αναπτυξιακή στρατηγική της. Προπάντων όμως αναδεικνύει το success story μίας από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές βιομηχανίες της χώρας που έχει πετύχει να είναι ανταγωνιστική στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά, για περισσότερα από 150 χρόνια, και πλέον αποτελεί case study σε διεθνείς εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς υψηλού κύρους.

 

Σημειώνεται ότι ο ελληνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις 26 Φεβρουαρίου 2022. Η νικήτρια ομάδα θα συμμετάσχει στον τελικό της περιοχής Νότιας Ευρώπης, όπου και θα αντιμετωπίσει ομάδες προερχόμενες από πανεπιστήμια της Ισπανίας, Ισραήλ, Ιταλίας, Κροατίας, Κύπρου, Πορτογαλίας, Σερβίας, Σλοβενίας και Τουρκίας με απώτερο στόχο μια θέση στον παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη στις 17 Μαΐου 2022.