Έρευνα και ανάπτυξη

Με σχεδόν 150 χρόνια δραστηριοποίησης στον κλάδο, η εταιρία Παπουτσάνης παραμένει συνεπής στην αδιαπραγμάτευτη αρχή της για ποιοτική αριστεία και καινοτομία.
Το καταναλωτικό κοινό και οι συνεργάτες της αποτελούν προτεραιότητα και ταυτόχρονα έμπνευση για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές, τα οποία ξεχωρίζουν πάντα για τη φυσική τους σύσταση. Οι πιστοποιήσεις που λαμβάνει, αποτελούν την αναγνώριση του έργου της και ταυτόχρονα, ένα δημιουργικό κίνητρο για να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά την πορεία της. 

Η βιωσιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας της και η δέσμευσή της σε αυτήν είναι βαθιά εδραιωμένη στην αποστολή, στις αξίες και στην επιχειρηματική της στρατηγική. Οι αειφόρες πρακτικές καθορίζουν κάθε της απόφαση και αντανακλώνται στη διαχρονική αξία της υπογραφής Παπουτσάνης.

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε καινοτόμα πρωτοβουλία της εταιρίας. Το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό της είναι αφοσιωμένο στην ανάπτυξη μοναδικών, νέων προϊόντων και σειρών περιποίησης που ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις των καταναλωτών και των συνεργατών της, στην ελληνική και διεθνή αγορά. Τα εργαστήρια της Παπουτσάνης αναπτύσσουν πάνω από 50 νέες φόρμουλες το χρόνο, τελειοποιούν τις μεθόδους παραγωγής και δημιουργούν προϊόντα από εκλεκτές πρώτες ύλες και συστατικά από τη φύση. Διατηρώντας μια μεγάλη βάση δεδομένων από επιστημονικές φόρμουλες και την πολύτιμη τεχνογνωσία που μετράει ενάμιση αιώνα, η εταιρία Παπουτσάνης εναρμονίζει όλα τα προϊόντα με τις παραγωγικές διαδικασίες, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και νέες πιλοτικές παραγωγές.