Παπουτσάνης: 20% αύξηση του κύκλου εργασιών το α’ εξάμηνο 2019

16-07-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

16 Ιουλίου 2019

 

Παπουτσάνης: 20% αύξηση του κύκλου εργασιών το α’ εξάμηνο 2019

 

  • Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 14,4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019, έναντι 12 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018.
  • Η αύξηση προέρχεται από την περαιτέρω ανάπτυξη όλων των κατηγοριών στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία
  • Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 6,7 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 47% του κύκλου εργασιών.

 

Σημαντική ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της κατά 20% κατέγραψε η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Συγκεκριμένα, το σύνολο των πωλήσεων της Παπουτσάνης για τη συγκεκριμένη περίοδο, ανήλθε σε 14,4 εκατ. ευρώ, έναντι 12 εκατ. ευρώ που κατέγραψε την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

 

Η ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της Παπουτσάνης οφείλεται, κατά κύριο λόγο  στη διεύρυνση των συνεργασιών της ελληνικής σαπωνοποιίας με πολυεθνικές εταιρίες, στην ανάπτυξη της κατηγορίας των ξενοδοχειακών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και στην ανάπτυξη των επωνύμων προϊόντων. Θετική επίδραση είχε και η αύξηση των πωλήσεων στην κατηγορία των ειδικών σαπωνομαζών, πρώτης ύλης για την παραγωγή στερεού σαπουνιού, που διοχετεύεται σε αγορές του εξωτερικού.

 

Οι εξαγωγές της εταιρίας Παπουτσάνης ανήλθαν σε 6,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019, που αντιστοιχεί στο 47% του κύκλου εργασιών της εταιρίας και καταγράφοντας αύξηση 37% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το 19% του συνολικού κύκλου εργασιών προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 36% από πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά, το 30% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 15% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, Μιχάλης Παναγής, δήλωσε σχετικά: «Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με αύξηση των πωλήσεων και των εξαγωγών, διατηρώντας σταθερή την αναπτυξιακή πορεία του κύκλου εργασιών μας τα τελευταία χρόνια. Η στόχευση στην επέκταση των εξαγωγών, στην παραγωγή ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων, η εξωστρέφεια αλλά και οι συνεργασίες μας με σημαντικές πολυεθνικές εταιρείες, αποτελούν βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας για το υπόλοιπο της χρονιάς. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2019 θα αποτελέσει ακόμη μία χρονιά ανάπτυξης και καλών επιδόσεων, σε όλους τους τομείς δραστηριότητας της Παπουτσάνης».

 

 

###